Natura Local - Monestir de Sant Ponç

Monestir de Sant Ponç

Vallirana

BTT sense presses

Sortim de Can Rovira amunt amb una forta pujada, (la primera de les dues que te la ruta) , per arribar a Coll Verdaguer, on ens acostarem al primer forn de calç.

Retornant al camí, una mica més avall, trobem la bonica bassa-safareig de Sant Ponç al costat de la ‘‘font freda’’ que li avoca l’aigua i  acompanyat de bonics roures i alzines. Poc després de deixar la bassa, se’ns obriran unes amplies vistes sobre Corbera de Dalt.

Poc després, arribem als camps i ermita de Sant Ponç. Un vell lledoner a la porta ens donarà la benvinguda. Estem a pocs metres del veïnat de Can Dispanya. Agradable entorn arquitectònic i rural on deixar-se endur pel temps. Seguim el fondal de Can Dispanya per acabar pujant per una pista força dreta i pedregosa, fins a arribar al Pla del Bosc. Som a prop del Mas del Lledoner. Creuem uns camps erms i una mica més endavant trobem un altre forn de calç amb dues columnes al davant. Arribem de nou al Coll Verdaguer i ja només ens resta tornar còmodament al punt d’inici passant per la Masia de Cal Beco.


Ein
Monestir de Sant Ponç

Fitxa Tècnica

PaisatgesArquitecturaMedi
En bicicleta En bicicleta
Mitjana Mitjana
circular antihorari
10.90 km
55 min
306m
valoració 4.33

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • Trobareu dos fortes pujades a tot el recorregut. La primera tot just començar.

Aigua

  • Font de Sant Ponç, quasi a mig camí.

Precaucions

  • Hi ha un tram curtet amb forta baixada pedregosa. Just després de coronar dalt el Pla del Bosc. ‘‘aneu a peu’’. Just després, si els camps del Lledoner, son erms, passeu per la vora ja que es fàcil punxar amb els cards si ho feu pel mig.
  • Vigileu que els més petits no caiguin dins el pou que hi ha a Cal Beco.

Material

  • No oblideu la màquina de fer fotos si us agrada el Romànic.
  • Sempre dur casc i guants, així com kit de recambi per punxades i un kit d´eines bàsiques (Claus allen i tronxacadenes).

Altres

  • Ideal preveure un descans amb àpat pels voltants de Can Dispanya o l’Ermita.