Natura Local - Del Lledoner a Olesa de Bonesvalls

Del Lledoner a Olesa de Bonesvalls

Vallirana

La serra de l'Ordal-Garraf

Començarem la ruta a la urbanització del Lledoner. Ens enfilarem primer fins al Coll de la Creu de l'Ordal per continuar pujant fins a la Serra de les Planes. Ens dirigirem llavors cap al Coll d'Esteles, pel capdamunt de la Serra de les Planes, de formació càrstica, amb codines, avencs i vegetació pròpia de sòls prims i permeables. La garriga de garric o coscoll, amb pins esparsos i alzines en els llocs més humits.

Baixarem pel fons de Covacremada per una pista pedregosa, on haurem d’anar amb  compte, per més endavant seguir avall per la Riera de la Rengla. El bosc es fa més dens i la vegetació de sotabosc més diversa i atapeïda, pel caire humit del relleu.

Arribarem, travessant els primers camps, al tranquil poble d'Olesa de Bonesvalls, 1.762 h. (2011), on encara les vinyes formen part del paisatge agrari i  les cases velles tenen hort i pou, al llarg del carrer de la Fontana per on entrem i del carrer del Raval per on sortim.

Sortirem del poble a buscar la Riera d´Oleseta direcció el fondal del Lledoner (Vallirana). Al llarg del camí, anirem trobant un bonic forn de calç, un antic pou i l´arc coronat per una gran heura.


Ein
Del Lledoner a Olesa de Bonesvalls

Fitxa Tècnica

PaisatgesMedi
En bicicleta En bicicleta
Mitjana Mitjana
circular antihorari
15.00 km
65 min
303m
valoració 3.33

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • Fortes pujades pedregoses al començament. Dificultat en la tracció, rellisca.
  • Fortes baixades cap a Olesa.

Aigua

  • L'únic punt per reposar aigua és a Olesa, on trobareu dues fonts.

Precaucions

  • La ruta transita per pistes pedregoses, per la qual cosa recomanem anar amb precaució, sobretot a les baixades.

Meteo

  • Eviteu fer aquest recorregut en època de pluges ja que el camí de tornada segueix  el fons de dos torrents on s’acumula aigua i fang.

Terreny

  • Terreny força pedregós, en alguns moments anem per la llera de les rieres.

Material

  • En totes les rutes de btt recomanem portar casc i guants, així com kit de recanvi per punxades i un kit d´eines bàsiques (claus allen i desmuntacadenes).

Altres

  • Acosteu-vos a visitar el barri de l’hospital, on trobareu l’Hospital de Cervelló, fundat el 1262. Situat vora el camí Real que anava de Barcelona a Vilafranca del Penedès.
  • Sortint d’Olesa per la carretera cap a Begues trobareu molt a prop, una zona de pícnic.
  • És una porta al Parc Natural del Garraf pel pla de l’Hospital.