Natura Local - Ruta des Codolar

Ruta des Codolar

Tossa de Mar

Passejant entre la muntanya i el mar

Aquest itinerari és pràcticament circular, de poca distància i amb un nivell de dificultat baix. Ofereix un gran valor paisatgístic i mediambiental, a més d'ajudar-nos a entendre part de la història de Tossa.

El traçat està marcat amb ratlles verdes, com a ruta local de poca dificultat. Hi ha moments en què connecta amb el GR 92, el qual seguirem fins que tornem a deixar-lo, continuant el nostre itinerari en paral·lel a les marques verdes.

Caminarem pel sector més marítim del massís de les Cadiretes, per uns camins que segueixen torrents i que connecten pobles i ofereixen vistes excepcionals. Trepitjarem i seguirem part del camí vell de Lloret a Tossa de Mar, per on actualment transcorre el traçat del GR 92.

Tot just en arribar al GR 92 o camí vell de Lloret, veurem el xalet Vermell, construït a finals del segle XVIII i principis del segle XIX com a barraca de vinya pels treballadors del suro, una activitat que va canviar la història econòmica de Tossa.

Anirem mantenint la cota una estona i aviat arribarem als vessants més marítims, fins a arribar a la punta des Cards i dos miradors més, uns punts ideals des dels quals gaudirem d'un dels paisatges més espectaculars i genuïns de la Costa Brava.

Des del xalet des Cards, o primer mirador des Cards, fins a la platja d'es Codolar anirem seguint la línia de la costa per sobre dels penya-segats.

Finalment arribarem a les portes del nucli antic de Tossa que es trobava dins de les muralles.


Ein Xarxa 2000
Ruta des Codolar

Fitxa Tècnica

FloraArquitecturaMedi
A peu A peu
Fàcil Fàcil
circular antihorari
3.10 km
60 min
142m
valoració 3.33

Gràfica de Desnivell

Conçells

TRAÇAT

 • El recorregut finalitza al barri de sa Roqueta. Cal caminar travessant el poble uns 700 metres fins a l'oficina de turisme.
 • Tot el recorregut es fa per un terreny sense massa complicacions. Principalment, pista. Farem una part seguint el mateix recorregut del GR 92.
 • Trobarem un desnivell notable pujant cap al xalet Vermell i també cap al final, baixant cap a la Vila Vella de Tossa.

AIGUA

 • Es recomana portar aigua encara que el recorregut és curt ja que no trobarem fonts.

PRECAUCIONS

 • El recorregut no presenta perills: tan sols cal estar alerta a la baixada amb les escales que hi ha arribant a la Vila Vella de Tossa.
 • Recordeu hidratar-vos i protegir-vos del sol.

METEO

 • S'aconsella portar protecció solar i el cap protegit a l'estiu. Hi ha trams amb poques ombres però en general queda protegit.

TERRENY

 • Cal portar calçat còmode per caminar. Hi ha trams de terra i sorra amb una mica de pendent però sense perill de patinar.

 MATERIAL

 • Una càmera fotogràfica ens permetrà prendre imatges de la Vila Vella, del barri de Sa Roqueta o dels paisatges, tant de la costa i dels penya-segats com de l'interior i del massís de les Cadiretes.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • El nucli urbà de Tossa de Mar té molts edificis singulars i espais emblemàtics com la vil·la romana dels Ametllers, el far, la Vila Vella, el barri de Sa Roqueta i el Parc de Sa Riera. Si es pot, val la pena fer-hi una passejada.
 • Per saber més de la història de Tossa podeu visitar el Museu Municipal de Tossa de Mar, situat dins la Vila Vella, en un edifici privilegiat del s. XIV.
 • Podeu visitar el far on hi ha el Centre d'Interpretació de Fars de la Mediterrània.
 • Per saber horaris i altres informacions relacionades amb Tossa de Mar, visiteu l'oficina de turisme. Està oberta tot l'any. També podeu visitar la seva pàgina web.
 • Per saber més coses sobre el suro i la seva història en relació a l'activitat humana, podeu visitar el Museu del Suro de Palafrugell, també a les comarques de Girona.