Natura Local - Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Ardenya Cadiretes

Pel camí del tren.

Des de la zona del Port de Sant Feliu de Guíxols agafem la carretera de Palamós i abans de sortir del nucli urbà, ja trobarem a la nostra esquerra el carril bici, que no hem de deixar en tot el recorregut.

La via verda ens portarà a través dels camps del Pla de les Eroles fins a Castell d’Aro, on podrem visitar el conjunt històric de la població, a pocs metres de la ruta.  Des d’aquí podem continuar per la via verda en direcció a Santa Cristina d’Aro des d’on tindrem una bona perspectiva del Massís de l’Ardenya Cadiretes (banda nord), permetent observar les formacions geològiques conegudes com "els carcaixells" (agrupació de doms o panets de sucre) que caracteritzen geomorfològicament la zona.

Al llarg del tram descobrirem el paisatge en mosaic que caracteritza tant el nostre territori, passant de zones boscoses a les zones més abruptes (especialment suredes i alzinars), a les zones agrícoles que aprofiten les planes al•luvials.   Podrem veure igualment les infraestructures que utilitzava la via del tren (des de les antigues estacions a les màquines de tren que s’utilitzaven) , la casa noucentista de Maynegre, el conjunt històric de Castell d’Aro i el poble de Santa Cristina d’Aro.

Des de Santa Cristina d’Aro podrem continuar la ruta en direcció a Llagostera o, abans, agafar els trencants que ens condueixen a Romanyà i les gorgues de Saleny al nord o cap a Santa Maria de Solius, Castell de Solius i poblat ibèric de plana Basarda al sud.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci Ardenya-Cadiretes

 


Tram 2/7. St. Feliu - Sta. Cristina

Fitxa Tècnica

PaisatgesMedi
A peu i en bici A peu i en bici
Fàcil Fàcil
travessia
8.00 km
150 min
91m
valoració 0.00

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • Tot el traçat segueix les vies verdes i no presenta cap dificultat

Aigua

  • Trobarem fonts públiques a les poblacions que creuem, i altres serveis propers a la ruta.
  • En les antigues estacions de tren, reconvertides en punts d’informació turística trobarem lavabos, aigua i altres serveis.

Precaucions

  • Els creuaments amb carrers i carreteres secundàries estan correctament senyalitzats, tot i això cal extremar les precaucions.
  • El creuament amb carreteres principals és a través de passos elevats i passos soterrats.

Materials

  • Calçat còmode i adequat.
  • Protecció solar als dies assoleiats.  Creuem diverses planes agrícoles sense ombres.
  • Als espais oberts i de llindar amb bosquets la fauna es rica en ocells diversos. Uns llargavistes us faran la sortida més distreta.

Terreny

  • El terreny és planer, amb un lleuger pendent ascendents cap a Santa Cristina.