Natura Local - Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Ardenya Cadiretes

Compendi de la vegetació del massís.

El recorregut s’inicia a Vidreres, on sortirem direcció al castell de Sant Iscle, creuant la carretera C-35 per un pas superior.  Passat el castell ens podem desviar a l’esquerra per visitar els pantans de Can Llobet i la Torre Llobet, masia fortificada que va construir els pantans pel reg agrícola.

Un altre cop al camí començarem la pujada a l’ermita de Santa Susanna de Caulès travessant les suredes i les plantacions de Ca l’Ambaixador. Des d’allà assolim el punt més alt del tram, el Puig Ventós.  En aquest camí que puja a través del Massís tindrem diferents ocasions de gaudir de la vista de la Plana de la Selva amb l’imponent perfil del Montseny tancant la Plana per l’oest.

Ara,  anirem seguint un camí carener que baixa de forma suau cap a Lloret de Mar.  En aquest trajecte de descens podrem observar la successió de les comunitats vegetals a mesura que ens acostem a la zona d’influència marítima.  Passem de suredes esclarissades a boscos mixtos amb més presència de pins pinyers, fins arribar al sot de l’Aiguabona, on dominen espècies de zones més humides com el roure martinenc amb un sotabosc humit de falgueres, heures i altres enfiladisses.

Finalment arribarem a la zona urbana de Lloret de Mar, entrant per l’ermita de la Mare de Deu de les Alegries i passant pel costat del cementiri modernista de Lloret de Mar, per arribar a la línea de mar  a la platja d’Es Tratjo de Venècia.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci Ardenya-Cadiretes. 


Tram 6/7. Vidreres - Lloret

Fitxa Tècnica

FloraPaisatgesMedi
A peu i en bici A peu i en bici
Difícil Difícil
travessia
21.50 km
480 min
890m
valoració 0.00

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

 • La Ruta és llarga i possiblement us quedeu sense bateries. En aquest cas, seguiu la senyalització de PR. Franges blanques i grogues.  Consulteu el SABER + de la App per estalvi de bateries. El camí segueix una pista forestal que uneix Vidreres amb Lloret compartida amb els cotxes només a l’inici i al final del tram.
 • La pista no presenta cap dificultat.

Aigua

 • Entre Vidreres i Lloret de Mar no trobem cap punt d’aigua

Precaucions

 • Alguns trams de la pista tenen forts pendents.  S’ha de vigilar amb la sorreta que pot fer-nos relliscar.
 • Compte en agafar massa velocitat en BTT
 • Atenció al tram final ja que la ruta passa per la carretera del Dipòsit Controlat de Lloret de Mar, que presenta trànsit de camions.
 • Al entrar a la carretera C-63 hem de caminar uns metres pel voral.  Quan ens acostem a la zona de Lloret anirem trobant sobreamples i vials de servei que ens permetran circular amb més seguretat.

Materials

 • Bateria adicional pel telf o algun sistema alternatiu de subministrament d'energia (pila + USB)
 • Calçat adequat i còmode.
 • Aigua per realitzat tot el recorregut.
 • Un mapa de la zona ens ajudarà a entendre millor la nostra posició i identificar el territori.
 • Als espais oberts i de llindar amb bosquets la fauna es rica en ocells diversos. Uns llargavistes us faran la sortida més distreta.
 • En BTT, el casc i material reflexant i/o llums per si s'ens fa tard. Tota la resta indicat als trams de BTT.