Natura Local - Volta a l'estany

Volta a l'estany

Banyoles

Aquesta ruta de Banyoles, surt des de davant de l'oficina de turisme, deixant sempre l'Estany a la nostra dreta, passarem en primer lloc pel Jardí Històric, admirant els seus plataners i les Pesqueres. Seguirem ara còmodament en direcció a Els Desmais i l´Estanyol del Vilar, a on coneixerem entre altres coses el perquè de la seva forma.

Deixarem la vora de l'Estany per anar cap a l'església de Porqueres, admirarem aquesta joia del romànic declarada Monument Nacional, per continuar en direcció a la Font del Rector. Ens desviarem del camí que envolta l'Estany per anar a la Punta Freixenet, des d'on tindrem bona vista del lòbul sud de l'Estany.

Seguirem la riba una bona estona fins a tornar-nos a desviar, primer a l'esquerra per anar fins als estanyols Nou i d'en Cisó i després a la dreta per anar fins a la Cuaranya, lloc ideal per observar la vegetació i fauna autòctones de l'Estany.

Seguirem sempre en pla i recte fins a arribar al Bosc de Can Morgat, a on ens podrem delectar amb la seva vegetació típica d'alzinar humit. Uns metres més endavant ens desviarem a la dreta per arribar fins als Armadors, a on si, tenim paciència podrem observar diferents espècies d'aus, peixos i amfibis.

Passada la Llacuna dels Armadors, arribarem sense adonar-nos a la zona de Lió, i una mica més endavant a la Torre de Rem, podrem gaudir de la seva panoràmica o seure a descansar a les seves grades vegetals.

Tornarem a passejar entre arbres típics de vegetació de ribera, abans d'arribar a la Caseta de Fusta, lloc ideal per prendre un bany, l'únic de lliure accés.

Continuem el nostre recorregut i ens trobem el Parc de la Draga i el Parc Neolític, a on podrem conèixer més sobre els antics pobladors de Banyoles. Ens separarem de la vora de l'Estany, vorejar el Club de Natació, per tornar a la riba en direcció als Banys Vells, per descobrir com es van fer els recs i com es feien servir.

Ara ja només ens queda seguir tranquil·lament fins a l'inici del recorregut.


Ein Xarxa 2000
Volta a l'estany

Fitxa Tècnica

FloraFaunaPaisatgesArquitectura
A peu i en bici A peu i en bici
Fàcil Fàcil
circular horari
8.55 km
150 min
48m
valoració 4.50

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • El traçat en si no presenta cap dificultat.

Aigua

  • Preveieu portar aigua sobretot a l´estiu, encara que trobareu fonts a Els Desmais, i a la caseta de Fusta.

 

Precaucions

  • Vigileu amb els cotxes al travessar la carretera per anar a l´Estany nou i tornar a la Punta freixenet.

 

Material

  • Protecció pels dies assolellats de l’estiu. Crema, barret.
  • Màquina fotogràfica