Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Cassà de la Selva

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Cassà de la Selva

Emergències

112

Policia Local

972461069

Mossos d´Escuadra

972181600

CAP de Cassà

972463882

Ajuntament

972460005

Sarfa

902302025

Frontissa entre la plana i el massís

A Cassà de la Selva trobem la unió natural de la plana selvatana amb el massís de les Gavarres. Aquest fet ens aporta un ric mosaic d’ambients naturals: alzinars, suredes i boscos de ribera conviuen amb camps de conreus i espais oberts. Aquesta heterogeneïtat es tradueix amb un gran biodiversitat de flora i de fauna.

Àlbers, trèmols, freixes i gatells, associats a les rieres i reguerons formen els boscos de ribera rics en aliment i refugi pels amfibis (la granota verda o la salamandra), les serps d’aigua, els ocells (el blauet) i, evidentment, els peixos.

Si les nostres passes ens porten cap a la plana agrícola trobarem serps verdes, ocells propis dels conreus de secà (perdius, guatlles o el xoriguer, per exemple) a més, d’altres espècies que crien en els masos com els ratpenats. Alzines i roures, de manera singular, fan de fita o referència en mig la plana. Bosquetons de pi amb alzines  joves, trenquen la continuitat dels camps per  oferir illes de refugi a la fauna.

Els antics masos portaven associades estructures per assegurar-se l’aigua. A Cassà trobarem un exemple d’aquest patrimoni de l’aigua a can Vilallonga, a la falda de les Gavarres.

El massís i el clima mediterrani favoreixen la formació del bosc mediterrani per excel·lencia. Les taques de suredes (Quercus súber), entre alzinars i pinedes, ens avoquen el passat i el present de la manufactura del suro.Si visitem Cassà l’estiu no serà estrany trobar colles de peladors que lleven l’escorça de suro per vendre-la a les fàbriques de la plana.

Com arribar a Cassà de la Selva Com arribar a Cassà de la Selva
tornar a dalt