Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Cassà de la Selva

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Cassà de la Selva

Emergències

112

Ajuntament

972 46 00 05

Policia Local

972 46 10 69

CAP

972 46 38 82

Farmàcia Anna Laguillo

972 46 45 55

Farmàcia Baleri

972 46 11 59

Farmàcia Domingo

972 46 00 98

Farmàcia Frigola

972 46 00 18

Bus Sarfa

902 30 20 25

Taxi Joan Navarro

656 86 79 84

Taxi Maynau

629 45 32 53

Taxi Salvador Balliu

606 39 05 99

Taxi Xevi Ball-llosera

627 44 04 40

A cavall entre la plana i el massís

Cassà de la Selva és un municipi situat al sud de la comarca del Gironès estès entre la plana de la Selva, a l’oest, i part dels vessants sud-oest del massís de les Gavarres, d’on en baixen els cursos d’aigua principals que faran camí per la plana de llevant cap a ponent, com les rieres de Verneda, Vilallonga, de la Resclosa i de la Freixeneda, per anar a buscar la riera Gotarra i l’Onyar al seu pas abans de passar per Girona.

El nucli principal de Cassà, situat just on acaben els vessants gavarrencs i comença la plana, ha tingut un cert creixement urbà i demogràfic a partir de les últimes dècades del segle XX, però no podem oblidar que al llarg del terme trobem tota una colla de veïnats disseminats de masies, com Serinyà, Esclet, Matamala, Llebrers, Sangosta, Mosqueroles..., a més d’alguna petita urbanització, que el fan un terme ruralment humanitzat, agrupant un total d’uns 10.200 habitants (2018).

El municipi té la majoria de la mà d’obra al sectors de serveis i a la indústria, al propi municipi o a Girona i voltants, degut a la certa proximitat, però el sector agrícola, per extensió, conserva una bona vitalitat, dedicada sobretot als herbacis, com els cereals i farratges, i, en menor mesura, a la fruita. L’explotació forestal va tenir molta empenta, centrada sobretot en la producció de suro i la seva indústria surotapera, encara ara amb un pes significatiu.

Pel que fa el medi físic i al paisatge, a Cassà de la Selva trobem la unió natural de la plana selvatana amb el massís de les Gavarres, on s'afavoreix formació del bosc mediterrani per excel·lència. Aquest fet aporta un ric mosaic d’ambients naturals: alzinars, suredes, pinedes i boscos de ribera conviuen amb camps de conreus i espais oberts. Àlbers, trèmols, freixes i gatells, associats a les rieres i reguerons, formen els boscos de ribera rics en aliment i refugi per a la fauna. Bosquetons de pi amb alzines  joves, trenquen la continuïtat dels camps per oferir illes de refugi a la fauna. Aquesta heterogeneïtat es tradueix amb un gran biodiversitat de flora i de fauna.

Els principals esdeveniments festius de Cassà de la Selva són la Festa Major de la Santa Espina, coincidint amb la tercera lluna plena de primavera; la Fira de Santa Tecla, a mitjan setembre, i la Fira del Tap, cap a principis de juny.

 

Sabies que...?

 

Cassà presumeix de la seva rica tradició musical. No en va de la vila han sortit grups, cobles i músics sempre d’un alt nivell.

 

No et perdis...

 

La ruta urbana del Suro, on podrem anar descobrint els principals elements vinculats a aquesta realitat econòmica, social i cultural de la vila.

 

Què fer...?

 

Per Cassà hi passa la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols. Us recomanem que la seguiu cap al sud, en direcció Sant Feliu, per explorar el paisatge agroforestal de la plana selvatana.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem coincidint amb alguna de les moltes jornades gastronòmiques que s'hi porten a terme, donarà gust tastar les millors menges i productes de proximitat.

 

Voltants...

 

A prop de Cassà podrem continuar recorrent els volts de les Gavarres i la plana de la Selva amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis de Quart i Llagostera.

Com arribar a Cassà de la Selva Com arribar a Cassà de la Selva
tornar a dalt