Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Carrer Major. Rojals Plaça de Sant Francesc. Montblanc Carrer Major. Rojals Balcó de l'església. Rojals Camí de la Perellada Castell de PRenafeta. Serra de PRades

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Montblanc

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Montblanc

Ajuntament

977 86 00 09

Emergències

112

Bombers

977 86 30 85

Policia Local

977 86 26 96

Mossos d'Esquadra

977 92 61 70

CAP

977 86 00 89

Oficina de Turisme

977 86 17 33

La capital de la Conca

La històrica vila de Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà, es troba a uns 350 metres d’altitud, i té vora els 7.500 habitants entre el nucli de la població i les pedanies. És el centre comercial i industrial de la comarca, i un dels punts de l’interior de la demarcació amb més interès des del punt de vista cultural. Altres nuclis de població que també formen part del municipi són Prenafeta, la Guàrdia dels Prats, Lilla, Rojals i el Pinetell.

Pel que fa a l’ocupació humana, pel terme s’hi han trobat restes des del paleolític fins als ibers i els romans, però no es pot ubicar el primer nucli de l’actual Montblanc fins al segle XI, que es consolida definitivament al segle XII un cop acabada la Reconquesta. És aleshores quan Ramon Berenguer IV lliura la primera carta de població i la dota de múltiples privilegis que afavoreixen el seu ràpid desenvolupament i fortificació. La vila arribà a la màxima esplendor durant la primera meitat del segle XIV quan es consolidà com una població amb un pes polític important i amb una dinàmica socioeconòmica remarcable, esdevenint en aquell moment la setena ciutat de Catalunya. Se celebraren quatre vegades Corts Generals i es creà el Ducat de Montblanc (1387).

Després de certes crisis i estancaments econòmics i demogràfics, la vila de Montblanc ha arribat a la nostra època com un nucli amb una bona qualitat de vida. A la vegada, amb la recuperació de les institucions democràtiques, el municipi va poder emprendre amb força la restauració dels monuments de la vila. A més, la societat civil, molt activa, ha fet que en el camp cultural, lúdic i festiu, Montblanc hagi esdevingut tot un referent a tenir en compte. Hi destaquen la Festa Major, al setembre, i la Setmana Medieval de Montblanc, pels volts de Sant Jordi.

Montblanc i tota la comarca gaudeixen d’un entorn natural, cultural i etnològic privilegiat. La vila és situada a la falda de les Muntanyes de Prades, sent-ne una de les principals portes d’accés. Fregant la vila, també, hi passa el riu Francolí, amb algun tram de bosc de ribera.

Com arribar a Montblanc Com arribar a Montblanc
tornar a dalt