Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Palamós

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Palamós

Turisme Palamós

972 60 05 50

Emergències

112

Ajuntament

972600026

Taxi

972315025

Autobusos

972600160

Policia Muncipal

972602077

Hospital de Palamós

972600160

Paisatges per a tothom. 

Palamós està situat al sector meridional de la costa del Baix Empordà, a la plana del Baix Empordà, dins de la depressió del corredor de Palafrugell-Palamós i limitant amb els municipis de Mont-ras, Vall-llobrega, Fonteta i Calonge.

A Palamós trobem una gran varietat d'ambients naturals diferents que formen un triangle harmònic: la plana, el paisatge litoral i els espais més muntanyosos que delimiten aquesta plana (l'Espai Natural Protegit les Gavarres i l'Espai Natural Protegit Castell-Cap Roig). 

El paisatge de plana s'ha format al llarg dels anys gràcies a les aportacions de la riera de l’Aubi i és on actualment trobem la major part d'activitat del  municipi de Palamós. En aquesta plana també podem trobar petites elevacions del terreny (Puig Xifre, Puig Perals, Molí del vent, cap Gros) que trenquen el geomètric mosaic de camps que configuren aquest sector.

En els tretze quilòmetres de litoral palamosí trobarem una gran varietat d'ambients i de paisatges: des de costes baixes a alts espadats, des d'extenses platges amples amb diferents textures de sorra a petites cales amagades que reposen a la base d'alts penya-segats, de zones urbanes a boscos de pins i alzines que arriben arran d'aigua... 

La vall de Bell-lloc forma part de l'Espai Natural Protegit de les Gavarres. Actualment està pràcticament deshabitada, però durant molts anys va ser densament poblada. Avui dia hi trobem boscos on els arbres dominants són l’alzina i el suro. Durant l'època en què la vall va ser habitada, aquests boscos van tenir una gran importància per als habitants d'aquesta vall: la pela del suro, les carboneres, la tala dels arbres per a l’obtenció de llenya... La presència de la riera de Bell-lloc permet el desenvolupament d'un ambient de zona més humida, la vegetació de ribera.

Tot plegat, un munt de racons per descobrir...

Font: Medi ambient. Ajuntament de Palamós

 

Com arribar a Palamós Com arribar a Palamós
tornar a dalt