Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Polinyà

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Polinyà

Ajuntament

93 713 02 64

Emergències

112

"Propi de Paulí "

El municipi de Polinyà es troba ubicat a la dreta de la riera de Caldes, entre Palau Solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda, a la comarca del Vallès Occidental.

El primer nucli vilatà es formà al voltant de l'antiga Església parroquial de Sant Salvador, consagrada l'any 1122, tot i que ja es troba documentada des de mitjans del segle XI. Situada al nord de la població en la cresta d'una petita carena que separa les rieres de Can Rovira i de Can Serra.

Fins als anys 60 del segle XX, Polinyà era un poble essencialment agrícola, on cultivaven els cereals, la vinya i els horts. Són coneguts per la seva qualitat els seus melons, petits i grocs, les patates i les mongetes del ganxet. A partir de llavors el poble comença a transformar-se, industrialitzant-se amb la implantació de petites, mitjanes i grans empreses. Avui en dia es conserven al terme municipal de Polinyà unes 16 masies o cases pairals típicament catalanes, la majoria d'elles construïdes entre els segles XVI i XVIII. En algunes encara s'hi fa vida de pagès i altres han reorientat la seva activitat vers el món de la restauració, residència canina, cria de cavalls o simplement com a habitatge particular dels seus propietaris.

Tot i això, encara preserva els valors naturals i paisatgístics de la comarca. El relleu ondulat de petites carenes que el franquegen tot baixant de la serralada prelitoral cap a la plana. Les rieres i torrents pels fondals van a buscar el Besòs i, per sobre de tot el mosaic característic de camps de cereals, plantes farratgeres i lleguminoses, amb els seus colors, textures i geometries pròpies. Alternant amb això, els boscos més o menys extensos, ocupen marges de camps, vores de rieres o vessants de pendents no conreades.

Aquesta diversitat d’ambients vegetals, afavoreix notablement la riquesa biològica. La fauna hi troba llocs adients de refugi, alimentació i reproducció. Cal però tenir cura especial en fer compatible l’ús lúdic amb els valors naturals. Aquests espais reben una forta pressió antròpica que pot afectar la densitat d’aquestes poblacions silvestres. De fet, ens trobem en parcs periurbans de la quarta anella de l’àrea metropolitana.

Com arribar a Polinyà Com arribar a Polinyà
tornar a dalt