Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Sant Iscle de Vallalta

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Sant Iscle de Vallalta

Punt d´Informació Parc del Montenegre-Corredor

937946005

Ajuntament

937946128

Dispensari

937946089

Hospital de Calella

937690201

Farmàcia

937938151

Emergències

112

Emergències Mèdiques

061

La porta del Montnegre

Sant Iscle està situat a la Vallalta (d’on agafa el cognom), al Maresme Central. Enlairat entre dues rieres i sempre aixoplugat pel Montnegre, és un poble que integra la tradició i la modernitat.

La superfície del terme municipal és de 17,72 km2, dels quals 800 ha són de parc natural i amb la massa forestal més important de tot el Maresme. Els seus 1.200 habitants es distribueixen entre el nucli urbà, els tres veïnats històrics, dues urbanitzacions i prop de 150 cases a pagès.

El cultiu, en el cada vegada més escàs terreny dedicat a l’agricultura, continua essent el maduixot.

El paisatge del terme de Sant Iscle de Vallalta és una gran massa elevada de color verd fosc -fosforescent després de ploure-, uns turons assequibles amb matisos diversos del verd, i una vall llarga i trencada -com si fos un congost ample- que s’obre camí entre el poder dels munts.

El Montnegre recorda a tothora la seva presència, i penetra en la vall amb turons i fondalades. La foscor de la muntanya és deguda a la frondositat dels boscos, bàsicament d’alzinars, i alguns materials pissarrosos del sòl. No és territori de grans pendents, però sí molt ondulat i compartimentat; la complexitat orogràfica i la natura poderosa li donen regust d’alta muntanya, encara que està a pocs quilòmetres – de dos a cinc- del mar.

En aquest limitat perímetre es poden trobar des dels faigs continentals dels cims del Montnegre fins a pinedes pedregoses plenament costaneres. Des de la font del Montnegre, podem gaudir d’un paisatge vastíssim que abasta des del Maresme central fins a més enllà de Barcelona; si ens enfilem al turó Gros, podem veure la plana estesa del Vallès Oriental i observem enlairar-se els volums petris del Montseny; si pugem als turons de la marina, tindrem als nostres peus la claror del litoral: davant, la vasta magnitud del mar, i, just dessota, el poble de Canet; originalment, barri mariner de Sant Iscle.

Els habitants del poble es dispersen per veïnats, urbanitzacions i masos, que complementen el petit nucli urbà, ara en creixement. Aquest centre conserva un sabor rural i ancestral: cases de façanes amb arc, més aviat blanques, i de teulades rogenques; però la diversitat constructiva hi ha penetrat amb força dels anys seixanta ençà.

Font: web municipal: www.santiscle.cat

 

 

Com arribar a Sant Iscle de Vallalta Com arribar a Sant Iscle de Vallalta
tornar a dalt