Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Sant Iscle de Vallalta

Telèfons d'interès

Llistat de telèfons que et poden interesar si visites Sant Iscle de Vallalta

Emergències

112

Ajuntament

937946128

Consultori local

93 794 60 89

Hospital de Calella

937690201

Farmàcia

93 793 81 51

Bus Colomer

93 795 12 54

Taxi Andreo

605 92 04 87

Valls amagades als peus del Montnegre

Sant Iscle de Vallalta és un municipi situat a l’interior de la comarca del Maresme, al bell mig de la vall de la riera de Vallalta, d’on pren el cognom, aixoplugat pels contraforts de la serra del Montnegre. El terme és muntanyós, encaixat al llarg de la vall i pujant vessants amunt a banda i banda de la conca de la riera principal. Cap al nord, el terme s’enfila fins a la més altívola carena del Montnegre, amb el turó d’en Vives i el turó Gros com a màximes fites de la serra.

Més enllà del petit nucli urbà, els habitants del poble es dispersen per veïnats, urbanitzacions i masos, agrupant uns 1.300 habitants (2018), gairebé doblant la població en poc més de vint anys, ja que moltes segones residències han esdevingut permanents durant aquest període. 

Actualment el municipi té característiques residencials, tot i que té mà d’obra ocupada en el sector de la indústria i dels serveis. A Sant Iscle, conjuntament amb els altres municipis limítrofs que formen part de la zona, tot i que l’agricultura ja no és vertebrador econòmic de la contrada, hi té certa fama el maduixot que s’hi cultiva.

El paisatge del terme de Sant Iscle de Vallalta és format per una sèrie de valls tancades que s’obren cap a la vall principal de la riera de Vallalta, més avall coneguda com la de Sant Pol, on arriba al mar, a relativa poca distància. El Montnegre recorda a tothora la seva presència. Els vessants enlairats hi abunden les pinedes i els alzinars, i als fondos de les valls, en certa manera s’hi conserven franges de bosc de ribera. En algunes raconades del Montnegre, hi trobem alguna petita fageda i castanyers.

Els esdeveniments festius que es porten a terme a Sant Iscle de Vallalta són la Festa Major, pels voltants del primer d’agost; la Festa de la Salut, el darrer diumenge d’agost; la Festa del Bolet, l’últim cap de setmana d’octubre, i la Fira de la Maduixa, el primer diumenge de maig.

 

Sabies que...?

 

Segons la tradició, a les valls i vessants de Sant Iscle, per la seva especial orografia i orientació, és a on més bolets es troben de l’interior del Maresme. Fins i tot, a l’últim cap de setmana d’octubre hi dediquen una festa

 

No et perdis...

 

Les vistes sobre gran part del Maresme que es poden veure des de la urbanització de la Font del Montnegre, punt de partida per a moltes excursions pel Montnegre més altiu.

 

Què fer...?

 

Una passejada pels racons del sot de Can Maresme, d’on s’expliquen llegendes de dones d’aigua. El racó és feréstec i llegendari!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el primer diumenge de maig podrem gaudir de les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta.

 

Voltants...

 

A prop de Sant Iscle de Vallalta podem continuar explorant bells racons del Maresme amb els itineraris que trobareu a l’app de natura Local pels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Munt.

Com arribar a Sant Iscle de Vallalta Com arribar a Sant Iscle de Vallalta
tornar a dalt