Natura local


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Descobreix un altre municipi:

tornar al mapa principal

Sant Joan de les Abadesses

tornar a llistat de llocs de enllaços

Ruta del Ferro i parc de l'Estació

Consorci Vies Verdes de Girona · Sant Joan de les Abadesses
972 48 69 50
http://www.viesverdes.cat/
info@viesverdes.org

La línia de ferrocarril de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses va ser construïda entre 1875 i 1880 per la Societat del Ferrocarril i Mines de Sant Joan de les Abadesses, companyia que explotava les mines de carbó de Surroca i Ogassa, un dels primers motors de desenvolupament de la vall. Actualment el tren ja no passa per Sant Joan, sinó que arriba a Ripoll, per seguir després direcció França.

Ruta del Ferro i el Carbó

Itinerari cicloturista de 15 km plans, que segueix l'antic traçat de la via entre Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. El tram Sant Joan de les Abadesses-Toralles funcionà fins al tancament de les mines l'any 1967. El tram Sant Joan de les Abadesses-Ripoll, per la seva banda, es va mantenir en actiu fins a l'any del seu centenari, el 1980.

Reviurem el passat a través del patrimoni industrial conservat tenint present les diferents estacions i caselles de la línia ferroviària. També podrem gaudir de la natura, ja que el traçat transcorre paral·lel al riu Ter (Espai d'Interès Natural, Riberes de l'Alt Ter) i pel costat de camps de cultiu i de pastura. Cap a la meitat de la ruta direcció Sant Joan de les Abadesses, trobarem el pantà de Cal Gat, un espai natural sorgit a partir de la construcció d'una resclosa on podrem gaudir d'un petit itinerari al voltant del pantà amb plafons explicatius de la flora i la fauna.

Ruta del Ferro i parc de l'Estació
Com arribar a Ruta del Ferro i parc de l'Estació Com arribar a Ruta del Ferro i parc de l'Estació
tornar a dalt