Zurück

Refugi antiari

Visit
Datenblatt

Beschreibung

Durant la Guerra Civil a Roses es van construir diversos refugis antiaeris per protegir la població civil dels atacs de la marina de guerra de l'exèrcit franquista i de l'aviació italiana feixista. L'únic refugi visitable és el de la plaça de la Pau.

Per a la construcció de la trinxera, es va aprofitar el desnivell natural del terreny entre aquests carrers. Antigament, el refugi tenia tres entrades: la principal es troba sota les escales que condueixen a la Pujada de l'Escorxador, a la plaça de la Pau. Una altra entrada es localitza a la cantonada del carrer Josep Sabaté amb el carrer del Capità Ariza, i la tercera es situava al final de la Pujada de l'Escorxador. A més, a la cantonada del carrer Girona amb Josep Sabater, hi havia un respirador.

El refugi de la plaça de la Pau, abans coneguda com la plaça de l’Escorxador, es va descobrir l'any 2002 a causa d'unes obres d'urbanització. El bon estat de conservació dels passadissos i l'interès municipal per la seva posada en valor van motivar els treballs de consolidació i recuperació, que van culminar el gener de 2007 amb la seva inauguració i la de la plaça contigua, rebatejada com a plaça de la Pau en record del refugi ubicat en el seu subsòl i del conjunt escultòric de l’artista Ció Abellí instal·lat a les seves parets.

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen