Corbera de Llobregat
Return

Nucli històric

Visit
Index card

Description

A la zona alta s'hi troba el nucli més antic que conforma el recinte fortificat de l’Antic Castell i la primigènia vila de Corbera. L’entrada se situava al lloc que avui es coneix com a plaça de la Rectoria Vella i creix al voltant del Camí Ral, que fou la via més ràpida per anar de Barcelona al Penedès.

Hi ha qui diu que el castell de Corbera fou un dels “més forts i costosos de Catalunya” perquè la seva ubicació feia visible tota la ciutat de Barcelona.

Entre altres punts d’interès turístic del nucli històric es poden destacar:

L’església de Santa Maria:  Documentada el 1303, consta d’una àmplia nau, sense absis, coberta amb volta de llunetes. S’hi conserva una talla gòtica de santa Magdalena i un retaule del Roser del 1758.

El Casal dels Barons de Corbera: Una gran casa noble de principis del segle XVI i antic hostal dels pelegrins que venien a venerar santa Magdalena. De l’antic hospital de pelegrins destaquem el finestral gòtic d’arc conopial. Actualment és la seu de la sala d’exposicions municipal.

La Rectoria de Corbera de Dalt: Obra del prestigiós arquitecte Jeroni Martorell del 1950. Es va construir sobre les ruïnes de l’antic castell amb pedra rogenca i conserva la imatge romànica de la Mare de Déu de la Llet.

Address

Carrer Església, 7
08757 Corbera de Llobregat
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating