Rutes a Navarcles
Return

Baga de l'Angle

Route POI
Flora
Index card

Introduction

Des d'aquí teniu un altra perspectiva de la colònia. Es nota que som en un ambient obac i frescal, oi? Doncs també ho podeu copsar esbrinant la vegetació que ens envolta. 

Aquestes pinedes no s'assemblen en res a les que hem vist al llarg de la ruta, formades per pi blanc. Fa uns metres hem passat un bosc de pi roig (característic pel tronc jove vermell (foto)). Seguim per l'obac i aquí trobem un bosc de pinassa, característic pels troncs grisos, alts i rectes. 

Ambdós arbres o bosquets, van ser plantats en reforestacions forestals de mitjans del s.XX amb la finalitat de reforestar terres on abans hi havia hagut l'alzinar o la roureda que dèiem. Aquí segurament una gran roureda. 

Els dos arbres són de muntanya mitjana i en el cas del pi roig, no aguanta gens la sequera. Per aquest motiu, cada vegada trobem més exemplars morts. 

Però fixeu-vos també en els arbusts, res a veure amb les gatoses i farigoles d'abans, oi? Ara el boix, que també es fa a les rouredes, és el protagonista que acompanya aquests pins. L'aladern, el sanguinyol, el càdec i les heures en són d'altres. Bon lloc per trobar bolets a la tardor!! 
 

Images