Rutes a Navarcles
Return

Font del Boixar

Route POI
Environment
Index card

Introduction

Aquesta raconada ens acosta més a com devia ser l'entorn de la font de l'Angle originalment. La pressió ciutadana, per desgràcia, i més si no es regula, acaba degradant i empobrint espais fràgils com els fontinals. 
 
Rep el nom per l'abundància de boixos del seu voltant. De fet, ja hem dit que a tota la Baga de l'Angle, allà on hi havia el pi roig i la pinassa, apareixia el boix com arbust dominant. Alguns boixos estan morts a causa d'una plaga de papallona que pon els ous a les fulles i els cucs se les mengen, arribant a defoliar completament el boix. 
 
Noteu la vegetació més frescal del voltant i a tocar de la font, les heures i les boniques vinques de flor blava o blanca, cobreixen el terra. A tocar l'aigua, com en moltes altres fonts, molses i hepàtiques es fan juntes i també la fràgil herba capil·lera (falguera) treu el cap. 
 
Les fonts abundants en aquest sector de l'Angle menen les aigües a la riera de Calders. Si mirem riera avall, veureu els cingles que forcen els bonics giravolts (meandres) que fa la riera. 
 
 

Images